Farklı Bölümlere Kurum İçi Yatay Geçiş Yapan Öğrencilerimize Duyuru

Değerli Öğrencilerimiz,

Kurum içi yatay geçiş yapan tüm öğrencilerin kayıtları (Hazırlık-1-2-3-4) yerleştiğiniz fakültelerce öğrenci bilgi sistemine aktarılacaktır. Öğrenciler 2022-2023 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı başı itibariyle eğitime başlayacaklardır (Azami öğrenim süreniz devam etmektedir).

Transkriptleriniz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yerleştiğiniz fakültelere iletilmiştir. Hazırlık sınıfını bu dönem geçen öğrenciler ve 1. Sınıf Bahar Yarıyılını okuyacak öğrenciler doğrudan OBS üzerinden geçiş yaptıkları bölümlerin derslerini seçebilirler. Diğer öğrenciler intibakınızı yerleştiğiniz bölüm başkanlığınızdan takip ederek, ders alma dilekçenizi intibak formunuzu kontrol ederek yazmanız gerekmektedir (İntibak işlemlerinden dolayı yaşanacak gecikme nedeniyle ders seçme işlemlerinizi OBS üzerinden yapamayabilirsiniz. Bu durumda yerleştiğiniz fakülteye intibak formunuza göre ders alma dilekçesi vermeniz gerekecektir).

Burs/yurt v.s. işlemleriniz de sorun yaşamamanız için yeni kaydınızın aktif olduğunu e-Devlet’ten kontrol ediniz (Nakil işlemleri için e-Devlet üzerinden nakil işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz).

Size iletilen duyuru ve e-postalara ulaşabilmeniz için iletişim bilgilerinizin öğrenci bilgi sisteminde güncellendiğini teyit ediniz.

Daha önceden staj yaptıysanız staj değerlendirmeleri için de yerleştiğiniz bölüm başkanlığınızın staj komisyonu ile görüşmeniz gerekmektedir.

Kayıtlı olduğunuz programın eğitim diline göre ders seçimi yapmanız gerekir. Eğitim dili yüzde 100 İngilizce programa kayıt olan öğrencilerin tüm dersleri (Atatürk İlk. ve İnk. Tarihi-Türkçe dersleri hariç) İngilizce dilinde alması gerekir. Eğitim dili yüzde 30 İngilizce olan programlarda alınması gereken İngilizce kredi sayısı transkriptinizde belirtilmiştir.

Öğrenci kimliğiniz için öğrenci bilgi sisteminde fotoğrafınızın olması gerekir, fotoğrafınız onaylandıktan sonra Kışla Binası A1030 nolu e-Yıldız Ofisine yeni öğrenci kimlik başvurusunda bulunabilirsiniz.

Sorularınız için, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı-Not İşlemleri Bürosu Taş Bina, oda no: A1016.

Telefon: 0212 383 6014

Tüm Duyurular